Evolutia Titan Tool

În 1968, John Geberth, Jr. a început o afacere în garajul său din Clifton, New Jersey, pentru a crea unelte, coloranți și alte instrumente pentru producătorii din zonă. Fiu de mecanic, era mândru să continue moștenirea tatălui său. Credința sa în sine și angajamentul său pentru a excela în meserie, l-au inspirat să-și numească noua afacere Titan Tool.

Curând după aceea, compania lui Geberth s-a concentrat din ce în ce mai mult pe fabricarea accesoriilor și echipamentelor pentru pulverizatoare de vopsea, pe care mai mulți contractori de vopseluri le foloseau pentru că erau o metodă rapidă și sigură de a vopsi suprafețe mari.

Un om neobosit și creativ, Geberth s-a străduit să dezvolte modalități noi și mai eficiente de a face componente mai bune și mai durabile pentru industria pulverizatoarelor de vopseluri. Guvernul S.U.A. i-a acordat brevete pentru mai multe dintre creațiile sale, printre care un vârf de pulverizare reglabil special, din oțel carbidic, care era mai puternic, mai versatil și dura mai mult decât oricare alt vârf de pulverizare comparabil în lume la acel moment.

Geberth a prezentat vârful reglabil brevetat pentru mai mulți producători mari de echipamente – care nu și-au exprimat niciun interes în comercializarea noului produs. Nemulțumit, Geberth a intrat în afaceri pentru el însuși și astfel Titan Tool a devenit un termen cunoscut între contractorii de vopseluri pentru cele mai bune vârfuri și accesorii pentru pulverizare din lume.

Printre clienții companiei Titan pentru spray-urile de lungă durată, a fost o firmă germana numită WAGNER, producător de pulverizatoare de vopsea și echipamente atât pentru contractori, cât și pentru proprietarii de locuințe, care își extindea rapid propria linie de produse și operațiunile de marketing pe întreg teritoriul Statelor Unite. a imaginat ce a așteptat instrumentul Titan atunci când va trece din nou pe căi cu WAGNER la începutul secolului al XX-lea. Nici chiar John Geberth nu și-a imaginat niciodată ce se va întâmpla cu Titan Tool, atunci când se va intersecta încă o dată cu WAGNER la începutul secolului al XX-lea.

Inspirat și încurajat de succesul afacerii sale, Geberth a muncit și mai mult pentru a se asigura că Titan Tool va rămâne in zona noii dezvoltări a produselor. În 1981, Titan a dezvoltat pistolul de pulverizare airless LX-80 – un instrument atât de elegant și eficient, încât designul său inițial a rămas neschimbat peste 20 de ani.

Cinci ani mai târziu, Titan a zguduit industria pulverizatoarelor de vopsea când, în 1986, a introdus pulverizatorul airless electric de vopsea Titan 440 – primul pulverizator de acest tip disponibil contractorilor pentru sub 1000 $. Era un preț mult mai mic decât majoritatea pulverizatoarelor airless și de asemenea foarte portabil. Competiția a denumit noul pulverizator ca „o jucărie” și au prezis că niciun profesionist nu ar cumpăra vreodată unul. Douazeci de ani mai tarziu, Titan 440 continua sa fie cel mai bine vandut pulverizator contractor din S.U.A.

Titan 440 a revoluționat, de asemenea, comerțul de închiriere al pulverizatoarelor. Înainte de aceasta, industria s-a confruntat cu pulverizatoare mari, complexe, cu diafragmă, care necesitau un efort sporit pentru a le opera și o experiență tehnică pentru service-ul lor. Într-o singură mișcare, Titan 440 a schimbat dinamica comerțului cu închirieri și nu a durat foarte mult ca Titan să-și stabilească divizia RentSpray și a creat o linie de pulverizatoare special concepute pentru închirieri. Cei mai buni reprezentanți ai industriei au fost angajați și instruiți să lucreze exclusiv cu segmentul de închiriere al pieței de pulverizatoare.

Douăzeci și trei de ani după ce a fost fondată într-un garaj din Clifton, Titan Tool a devenit un producător major, cu o fabrica considerabilă în nordul orasului New Jersey și o linie noua de pulverizatoare de vopsea, echipament și accesorii, care i-a facut invidioși pe concurenți. Brandul Titan poate fi văzut în fiecare magazin important de vopseluri sau furnizori de echipamente la nivel național.

În 1991, John Geberth a decis să se retragă din afacere și a vândut Titan Tool unui grup de parteneri care l-a vândut la scurt timp după aceea unei companii de holding în 1994. Un an mai târziu, holdingul a achiziționat Speeflo, o companie din Houston, Texas de pulverizatoare de vopsea cu gaz, electrice sau airless, înființată de Gus Levy.

La fel ca Titan Tool, Speeflo a fost o companie dinamică și inovatoare, specializată în fabricarea de pulverizatoare hidraulice. Pulverizatoarele de vopsea Speeflo au fost mult mai eficiente decât pulverizatoarele convenționale cu aer comprimat, mai puternice decât pulverizatoarele cu diafragmă și mai rezistente  decat pulverizatoarele mecanice.

Titan și Speeflo au devenit branduri complementare care împreună au oferit o gamă impresionantă de pulverizatoare de vopsea, echipamente pentru vopsire liniara, echipamente și accesorii pentru segmentul de contractori profesioniști de pe piață. A fost o alianță vizionară și extrem de atractivă, care a atras atenția unuia dintre clienții proprii ai companiei Titan – o companie bine cunoscută, cu design inovator și calitate superioară.

În ianuarie 1999, Wagner Holdings, Inc., o companie mondială de afaceri și lider mondial în dezvoltarea și fabricarea echipamentelor de pulverizare airless, a achiziționat mărcile Titan Tool și Speeflo sub o umbrelă de marketing care a inclus și linia SprayTECH de pulverizatoare cu piston mecanic și Linia CAPspray a pulverizatoarelor HVLP.

Într-o clipă WAGNER a devenit cel de-al doilea cel mai mare furnizor de pulverizatoare de vopsea și echipamente profesionale în S.U.A.

Astăzi, WAGNER furnizează pulverizatoare, echipamente și accesorii atât pentru segmentele de piață profesionale (utilizatori industriali și contractori), cât și pentru consumatori (proprietari de case și do-it-yourselfers). WAGNER are 1.700 de angajați în 21 de companii de operare și 10 companii de vânzări și servicii internaționale care desfășoară activități în peste 70 de țări din întreaga lume.

Sediul central al companiei Wagner în SUA este situat la vest de Minneapolis, Plymouth, Minnesota.